Uppdrag granskning kring microlån

Onsdagens uppdrag granskning blev en djupdykning i problematiken kring Microlån som idé. Argumentet var att de höga räntorna och hårda krav på återbetalning leder många fattiga in i en fälla där de ständigt måste ta nya lån för att betala amorteringarna på de tidigare. Vem skulle vilja låna till 30% ränta för att bygga hus i Sverige? Parallellerna till Sms lån är nära till hands. Som vanligt kommer många få vatten på sin kvarn med att det alltid är någon som skor sig på verksamheter som skall leda till fattigdomsbekämpning och att det är bättre att inte göra något alls! Det som inte togs upp i programmet är om det finns microlånegivare som lyckas bättre än de kartlagda som tex KIVA.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *