Materialval för långt liv

Känslan av att packa upp en ny oanvänd produkt med spegelblanka ytor är magisk. Apple har lyckats med att paketera just denna typen av upplevelser. men lyckan är kortvarig och för alla oss som inte är pedanter börjar tidens tand göra avtryck. Små repor, tapp i golv, inslag, bucklor och repor och det ”orörda” börjar kännas slitet och snart börjar känslan av något föråldrat och stagnerat att sprida sig. Materialval och ytbehandlingar är ofta avgörande för att åldringsprocesserna påskyndas. Ett exempel på ett intelligent sätt att utnyttja materialegenskaper är denna cykel från Svenska BIKEID med obehandlad rostfri stålram. Här får blåanlöpningarna i fästpunkterna synas och förstärker det avskalade uttrycket. Samtidigt blir ramen tålig för visuellt slitage, där repor snarare kan addera mervärde än att påskynda föråldringsprocessen.

bikeid

BIkeid-close


Share
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Ett svar till Materialval för långt liv

  1. human resources skriver:

    Found your site on Facebook, great post. Will share again.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>