Hur prioritera påverkansfaktorer

En fråga som ofta dyker upp är hur man kan prioritera olika påverkansfaktorer i ett produktförbättringsprojekt med fokus på förbättrad hållbarhetsprestanda.
Vad är viktigast är det minskad tex klimatpåverkan eller toxicitet hos befintliga material?

Det uppstår ofta dilemman där olika val ställs mot varandra. Som utgångspunkt kan naturliga stegets systemvillkor fungera som övergripande kompass genom att belysa den systematik som kan finnas inbyggd i en specifik produkt. Exempelvis att det krävs förbrukningsmaterial eller bränsle från icke förnyelsebara råvaror.


Share
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>